Kunniga hantverkare med yrkesstolthet

Att bygga en riktigt snygg trappa med rätt steglängd och steghöjd, snygga övergångar mellan de olika delarna och en perfekt finish kräver en riktigt duktig finsnickare. Precis såna har vi anställda i vårt snickeri. 

Vi ser till att du får en trappa som är perfekt anpassad till din byggnad. Kanske bor du i ett äldre hus där trappstegen har börjat bli väldigt slitna eller så har det skett en mindre olycka i en modernare trappa och något steg måste bytas ut för att det har blivit skadat. Inget problem, vi löser det åt dig. 

När vi arbetar med trapprenovering så utgår vi alltid ifrån husets stil och förutsättningar samt kundens önskemål förstås. Vår målsättning är att du ska få en trappa som håller i många årtionden framåt. Särskilt vid renovering av äldre detaljer så är det viktigt att det ser ut som att trappan hör hemma i huset. Det lyckas vi med tack vare goda kunskaper inom traditionellt finsnickeri och vilka material och metoder som har använts under olika tider.

För oss är det viktigt att det syns att varje detalj har gjorts med omsorg och kärlek. Vi väljer noga ut virket till trappan för att det inte ska hålla för dagligt bruk och åldras med värdighet.

 

En trappa som är bekväm att gå i

Många äldre trappor är extremt branta och vissa liknar snarare än stege än en trapp. Det fungerar sällan bra för ett modernt villaliv där man nyttjar övervåningen på ett annat än vad man kanske gjorde när huset var nytt.

Skulle detta vara fallet så hjälper vi dig gärna med att bygga en ny trappa som passar bättre in på dina krav och önskemål. Det finns formler för hur höga och djupa trappsteg ska vara för att trappan ska vara bekväm och säker att gå i. Dessa utgår vi alltid från när vi bygger nya trappor.

Man kan ofta modifiera äldre, trånga trappor genom att bygga ut steglängden och på så sätt göra trappan säkrare. Likaså kan man komplettera med ledstänger och behandla stegen korrekt så att de inte är för hala.

Dina drömmars trappa i Vellinge

Du önskar och vi bygger. Visa oss gärna inspirationsbilder eller skisser på hur du skulle vilja att din trappa ska se ut. Det kan gälla allt från färg och behandling till stilen på stegen, kringliggande snickerier med mera.

Våra kunniga hantverkare tillverkar de delar som behövs i snickeriet och ser sedan till att allt kommer på plats i din fastighet. Tack vare att vi är ett lokalt förankrat företag så har vi goda kunskaper kring vilka traditioner och stilar som har varit vanliga i trakten. Men självklart är det fritt fram att ta ut svängarna och skapa något helt unikt också. Vi är öppna för förslag.

Vår mångåriga kunskap, ett fullutrustat snickeri och tillgång till lokala kvalitetsmaterial gör oss till det självklara valet när det är dags att renovera din trappa i Vellinge.

Låt oss renovera din trappa

 

Vi använder våra trappor dagligen och går ofta på samma ytor i dem, så det är helt naturligt att de slits ner efter en tid och det gäller trappor såväl utomhus som inomhus. En sliten trappa ser både ovårdad ut och kan utgöra en fara, så det är en god idé att renovera trappan i tid.

Ju tidigare du tar hjälp desto mindre åtgärder räcker det med. En enkel slipning eller byte av trädelar på själva steget är billigare än att behöva bygga om hela trappen. Oavsett hur sliten din trappa är så kan vi självklart hjälpa dig. Välkommen att kontakta oss idag så bokar vi in ett besök där vi tittar på hur din trappa mår idag och vilka åtgärder som kan behövas.

Referenser

Här nedanför kan du se bilder från några av de projekt som vårt snickeri har arbetat med. Välkommen att kontakta oss för att få se fler exempel på trapprenovering och annat inredningssnickeri.