Vi besiktigar ditt tak

Är du osäker på status på ditt tak? Boka in en takbesiktning med hjälp av våra kunniga takläggare. Vi har erfarenhet av att både lägga och renovera tak på allt från mindre fritidshus till större bostadsrättsfastigheter och erbjuder taktjänster som lever upp till de riktlinjer som ritats upp från branschen. 

Vi kontrollerar de olika delarna av ditt nuvarande tak och ger dig sedan förslag på vilka åtgärder som behövs för att ditt tak ska förbli tätt och tryggt under lång tid framöver. Vi erbjuder takläggning med de flesta på marknaden förekommande material och ger dig givetvis generösa garantier på både arbete och material.

Självklart kan du även anlita oss för takläggning vid nybygge.

Rätt tak till ditt hus i Vellinge

Ett tak ska passa byggnadens stil och utformning och dessutom vara anpassat till den omgivning där det ligger. En kustnära byggnad kan till exempel ha extra högt ställda krav på hållfasthet och täthet. Takvinkeln är också avgörande för vilka takmaterial som passar på huset. 

Vi ger dig gärna rådgivning kring vilken slags tak som kan passa på just ditt hus och exempel på vad olika alternativ kostar så att du får ett tak som även passar din plånbok. 

Att renovera taket är en smart investering. Det hjälper dig att sova gott om nätterna och är även en av de bästa investeringar man kan göra om man planerar att sälja sitt hus. Ett nyrenoverat tak står högt i kurs hos spekulanter. Men de allra flesta vill ju ha ett nytt och fräscht tak för sin egen skull.

Värt att nämna i sammanhanget är att ett nyrenoverat tak kan hjälpa dig att spara tusenlappar varje år på uppvärmningen. Genom att tilläggsisolera taket eller takbjälklaget mot vinden kan man förbättra komforten och energivärdet i byggnaden radikalt. Vi berättar gärna mer vid besiktningen av ditt tak.

 

Vi gör det lätt att lägga om taket

Takläggning är ett stort projekt och därför är det extra viktigt att anlita en erfaren partner som oss på Leijonhufvud Bygg & Renovering. Vi börjar alltid med en grundlig besiktning av taket, därefter ger vi dig förslag på passande åtgärder. I nästa steg får du en tydlig offert och en tidsplan för när arbetet kan utföras.

När vi sätter igång så avlägsnar vi gammalt material och återvinner givetvis det som kan brukas igen. Övrigt tas om hand på korrekt sätt. Bra att veta är att vi även är behöriga inom Asbestsanering, vilket ibland kan vara aktuellt vid takbyte.

Vi renoverar taket från stommen och uppåt, kan lägga till tilläggsisolering vid önskemål, ser till att tätskikt kommer på plats och sedan själva takbeklädnaden. Sist men inte minst ser vi till att detaljer som skorstensplåtar, vindskivor, taksäkerhetsprodukter och liknande kommer på plats.

Det sista steget är en noggrann besiktning av taket och när alla parter är nöjda skriver vi faktura. Du har alltid en och samma kontaktperson under projektets gång och får regelbundna uppdateringar. Så enkelt och smidigt ska det vara att anlita en takläggare i Vellinge.

Anlita oss för takläggning i Vellinge

Leijonhufvud Bygg & Renovering AB erbjuder bygg- och renoveringstjänster i Vellinge och på andra orter i sydvästra Skåne sedan 2011. Våra yrkesskickliga hantverkare levererar trygghet, förtroende och fackmannamässig kvalitet i alla projekt. Välkommen!

ROT-avdrag för takläggning & takrenovering

 

Du som är privatperson kan givetvis utnyttja statens ROT-avdrag för takläggning och takrenovering. Alla personer över 18 år som betalar skatt i Sverige kan dra av 30% på arbetskostnader med upp till 50 000 kronor per år för renoveringsarbeten i fastigheter som de själva äger, oavsett om det handlar om en bostad eller ett fritidshus. Vi gör avdraget åt dig direkt på fakturan och rapporterar in allt till Skatteverket. Enklare än så blir det inte! Välkommen att anlita oss som din takläggare i Vellinge!

Referenser takläggning

Här hittar du bilder från några av våra takläggningsprojekt över hela Skåne. Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig!