1. Planera utrymmet

Innan du sätter igång med att bygga eller inreda din uteplats, ta dig tid att planera. Bestäm vilken typ av aktiviteter du vill kunna utföra och optimera ytan därefter. Du bör även fundera på hur mycket sol och skugga du vill exponeras för på uteplatsen. Visualisera gärna dina visioner med en skiss innan du sätter igång.

2. Materialval

Materialet kommer att påverka både utseendet och hållbarheten på din uteplats. Trä är ett populärt och tidlöst val för golv och möbler, men du kommer att behöva underhålla det regelbundet för att det ska hålla sig fint. Om du vet med dig att du inte kommer lägga tiden det krävs för att underhålla träet kan du överväga kompositmaterial som liknar trä i utseendet, men är mer lättskötta. För markbeläggning rekommenderar vi stenplattor eller betong för en elegant och hållbar yta.

3. Skugga

Skugga är viktigt för att kunna njuta av uteplatsen, även under de varmaste sommardagarna. För att skapa skuggiga platser kan du installera ett pergolatak eller en markis. Behöver du hjälp med monteringen kan vi på Leijonhufvud Bygg & Renovering hjälpa dig.

4. Rätt belysning

Stämningsfull belysning kan göra stor skillnad på en uteplats. Rätt typ av belysning skapar en behaglig atmosfär som gör att ni kan sitta ute ända in på småtimmarna under sommarkvällarna. Några bra alternativ för att skapa en varm stämning är väggmonterade lampor eller hängande lyktor.

5. Installera värme

Förläng sommaren och svala kvällar genom att installera terassvärmare eller en eldstad. Med lite extra värme kan ni dela långa och härliga kvällar med era nära och kära på uteplatsen.

6. Bekväma möbler

Inred uteplatsen med bekväma och funktionella möbler. En möbelgrupp med soffa, stolar och bord utgör en praktisk och behaglig plats för måltider och samvaro.

7. Dekorera med grönska

Växter och blommor bidrar till en vacker helhet på din uteplats. Genom att plantera blommor, buskar eller små träd i krukor eller planteringslådor får du in färg och liv i utrymmet. 

Vi hjälper dig med den perfekta uteplatsen

Behöver du hjälp med montering av markiser, belysning eller värme? Kanske vill du bygga en helt ny uteplats? Vi på Leijonhufvud Bygg & Renovering AB är en byggfirma i Malmö och finns här för dig oavsett hur ditt behov ser ut. Vi kan hjälpa till med mindre arbeten såväl som mer omfattande uppdrag. Kontakta oss så hjälper vi dig att skapa din drömuteplats i sommar

Förutom Malmö finns vi även som Byggfirma i LundByggfirma i Trelleborg och Byggfirma i Vellinge. Vi tar emot uppdrag från privatpersoner i hela sydvästra Skåne.